Vanaf maandag 10 oktober draait het op Basisschool De Sprong een week lang om een gezonde leefstijl. Met het programma "Smart and Fit" werken alle meesters en juffen met de kinderen aan thema's als voeding, beweging en gezonde keuzes.

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Als je gezond leeft, kun je positieve effecten ervaren op diverse gebieden. Bij kinderen staat een goede gezondheid bijvoorbeeld in verband met het gevoel van eigenwaarde of hun cognitieve prestaties. Omgedraaid is een ongezonde leefstijl op jonge leeftijd te koppelen aan een lager sociaal-emotioneel welbevinden of gezondheidsklachten op latere leeftijd.

'School in Actie: smart and fit' onderstreept het belang van een gezonde leefstijl. Omdat dit een veelzijdig begrip is, komt de samenwerking vanuit verschillende hoeken. In nauwe samenspraak met bestuur, directies en leerkrachten van de stichtingen Kindante, Innovo en Triade brengen wij in dit programma diverse organisaties bij elkaar. Zo staat de gezonde leefstijl centraal en dragen wij allemaal ons steentje bij.

Inhoud School in Actie: smart and fit
"School in Actie: smart and fit" is een programma met meerdere bouwstenen. Gedurende het programma krijgen kinderen, leerkrachten en ouders informatie over gezonde voeding, bewuste keuzes en bewegen. Dat kan via de klassenopdrachten, een workshop of oudermarkt. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de berichtgeving op Isy en klasbord.