Klasbord is een veilige en beschermde omgeving die helemaal ontwikkeld is voor gebruik in het onderwijs. Als leerkracht heb je met Klasbord volledig de touwtjes in handen. De leerkracht bepaalt wie de klas kan volgen en is de enige persoon die nieuwe berichten kan plaatsen op Klasbord. Per bericht geeft de leerkracht aan wat de interactiemogelijkheden zijn. Een 'toppie' geven kan altijd maar kunnen ouders reageren op het bericht? Daarnaast kan de leerkracht met Klasbord ook vragen stellen aan de ouders & betrokkenen rondom de klas. Er kunnen 2 respons opties aangemaakt worden en het is voor de leerkracht direct inzichtelijk wie er hebben gereageerd!

Klasbord beperkt zich t.o.v. bestaande social media tools puur tot de communicatie tussen school & thuis. Wanneer je als klas of school een (gesloten) Facebook pagina beheerd hebben ouders een Facebook-profiel nodig om de groep te kunnen volgen.
Voor veel ouders is dit geen bezwaar maar er zijn ouders die graag de berichten uit de klas willen ontvangen maar liever niet actief willen zijn op Facebook.